Ζίγκεν, Κολωνία ή Βερολίνο;

Υπάρχουν πολλές αφορμές για να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι. Μια από αυτές είναι και η επίσκεψη σε κάοποιο φίλο ο οποίος κάνει Erasmus. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσεις δύο πράγματα σε ένα. Και τους αγαπημένους σου ανθρώπους, (φίλους), και το να ανακαλύψεις μια νέα χώρα.

Δεκέμβρης του 2008 και ο δρόμος με έβγαλε στην παγωμένη Γερμανία. Το πρόγραμμα είχε ως εξής. Άφιξη στη Φρανκφούρτη, τρένο μέχρι την πόλη Ζίγκεν, (Siegen), όπου και θα μείνω για τις επόμενες 10 μέρες, μονοήμερη στην Κολωνία, (Köln), εκδρομή 3 μέρες στο Βερολίνο, πάλι πίσω στο Ζίγκεν, τρένο μέχρι τη Φρανκφούρτη, επιστροφή στην Ελλάδα. Είναι μαγικό να επισκέπτεσαι μια χώρα και να σου δίνεται η ευκαιριά να δεις αρκετές πόλεις. Και τι καλύτερος τρόπος από το να ανακαλύπτεις μια νέα χώρα με τρένο!

Η πόλη Ζίγκεν, (Siegen), βρίκσεται στο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, και απέχει 125 χλμ από την Φρανκφούρτη. Φτάνεις έυκολα λοιπόν με τρένο από το αεροδρόμιο της δεύτερης. Είναι κυρίως φοιτητούπολη και αξίζει να επισκεφτείς το campus του πανεπιστημίου.

Η Κολωνία, απέχει 93 χλμ από την πόλη. Είναι εύκολα προσβάσιμη με τρένο. Σήμα κατατεθέν της ο καθεδρικός ναός, όπου στην κορυφή του μπορείς να θαυμάσεις όλη την πόλη από ψηλά. Αν βρεθείς την περίοδο των Χριστουγέννων μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τις χριστουγεννιάτικες αγορές για να απολαύσεις ένα ζεστό glühwein. Ακόμα, μην ξεχάσεις να επισκευτείς το μουσείο σκοκολάτας. Ναι, καλά διάβασες, η πόλη διαθέτει μουσείο σοκολάτας, (Imhoff-Schokoladenmuseum).

Το Βερολίνο απέχει 6 ώρες με τρένο από την Κολωνία. Το τρένο καταφέρνει και διανύει μια τόσο μεγάλη απόσταση σε λίγες ώρες λόγω της αρκετά μεγάλης ταχύτητας που μπορεί να αναπτύξει. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα μας ζήτησε συγγνώμη ο οδηγός καθώς μπορούσε να φτάσει μόνο τα 250χλμ/ώρα λόγω χιονιά.

Στο Βερολίνο έχει μουσεία. Πολλά μουσεία. Το μουσείο της Περγάμου, το Εβραϊκό μουσείο, έχει το νησί των μουσείων, το τείχος του Βερολίνου, το checkpoint Charlie, το Bauhaus Archive, την πύλη του Βραδεμβούργου και τόσα άλλα. Έχει να δεις ιστορία, αρχιτεκτονική, τέχνη. Είναι για όλα τα γούστα αλλά σίγουρα 3 μέρες δεν φτάνουν. Δεν φτάνον για να ζήσεις τον πραγματικό ρυθμό της πόλης. Ούτε για να γευτείς το υπέροχο φαγητό. Βερολίνο, αφήσαμε ανιχτούς λογαριασμούς.

*Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του κειμένου και του περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή μου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.